Predstavitev EHC-jeve razstave - "Odpri vrata v drugačno resničnost”

V peti spletni predstavitvi ob svetovnem tednu hemofilije 2020, je EHC pripravil razstavo z naslovom "Odpri vrata v drugačno resničnost”, za katero sta poskrbeli članici EHC-ja Kristine Jansone in Amanda Bok.
 
1-h-instagramjpg

Med aprilom 2019 in aprilom 2020 EHC praznuje 30. obletnico delovanja. Za obeležitev tega pomembnega mejnika je bilo izvedenih več dogodkov. Da bi 30. obletnico EHC zaključili "z vrhuncem", je EHC želel narediti nekaj posebnega, da bi zaokrožil preteklo leto.
Kot rezultat tega je EHC ustvaril razstavo "ODPRI VRATA V DRUGAČNO RESNIČNOST", ki ljudem dobesedno ponuja možnost, da odprejo svoja vrata in poslušajo zgodbe ljudi, ki so jih prizadele motnje strjevanja krvi v različnih časovnih obdobjih in krajih v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ter prisluhne njihovim upanjem in vizijam za prihodnost.
 

1-web_titlejpg


Predstavitev je bila prvotno predvidena za odprtje 24. aprila, kar bi sovpadalo z odprtjem novih poslovnih prostorov EHC-ja, a je zaradi epidemije COVID-19 prestavljena na konferenco EHC 2020 v Kopenhagnu. 

Poglejmo za pokušino, kakšne zgodbe so nam osemdeseta prinesla:

EHC se zahvaljuje vsem prostovoljcem, ki so delili svoje iskrene, barvite in srčne zgodbe! Koneckoncev je EHC zgradil to razstavo za ljudi - "za življenje". In ko bo razstava prepotovala vse (ali ali vsaj številne) nacionalne organizacije članice (NMO), bomo razstavi lahko dodali še en stalni dom, to je virtualni - na spletnem mestu EHC-ja.

1-h-fbjpg


Iz prvega dela spletnih predavanj EHC:
Pomen sodelovanja bolnikov in vključenosti skupnosti.

Iz drugega dela spletnih predavanj EHC: Razprava o prihodnosti in možnostih zdravljenja oseb s krvnimi motnjami.

Iz tretjega dela spletnih predavanj EHC: Predstavitev delovnih skupin in odborov Evropskega konzorcija za hemofilijo.

Iz četrtega dela spletnih predavanj EHC: Letno poročilo za leto 2018 - pregled.



RB