Spominska slovesnost na Polici pri Grosupljem 2019

Društvo hemofilikov Slovenije je v soboto, 7. decembra 2019, pripravilo tradicionalno spominsko slovesnost, na kateri se vsako leto spomnimo naših preminulih bratov in sester, ki so bolehali za hemofilijo oz. za katero izmed drugih sorodnih prirojenih krvnih bolezni ter njihovih bližnjih.

IMG_1005jpg

Sveta maša je potekala v farni cerkvi svetega Jakoba, udeležili pa so se jo svojci preminulih in posamezniki, ki so tako ali drugače povezani s hemofilijo in sorodnimi motnjami strjevanja krvi v Sloveniji. Med mašo se je prof. Jože Faganel spomnil vsakega posameznika, ki ga ni več med nami in z omembo njegovega imena poskrbel, da bomo na slehernega tako obujali spomin in nanj ne bomo pozabili.

Ker je spominska slovesnost potekala v času adventa, je vsak ki je prisotvoval sveti maši prejel s strani upokojenega župnika g. Mira Šlibarja svetinjo s podobo lurške matere božje, z namenom, da nas varno spremlja na vseh poteh, po katerih bomo hodili.


SORODNE OBJAVE SPLETNEGA DNEVNIKA HAEMOPHAMICUS



Po spominski slovesnosti smo se udeleženci odpravili v bližnji gasilski dom, kjer je bilo poskrbljeno za okrepčilo s hrano in pijačo, prav tako tudi ni manjkalo dobre volje in različnih tem za pogovor.

IMG_1012jpg

Tradicionalna slovesnost na Polici pri Grosupljem je v preteklih letih potekala v poletnem času, letos pa se je organizator odločil, da jo umesti v adventni čas in na ta način poskrbi, da se vsakoletna tradicija nadaljuje.

RB