Občni zbor društva Krvni bratje, februar 2020

Redni občni zbor Krvnih bratov, društva bolnikov z motnjo strjevanja krvi Slovenije, je potekal v soboto, 15. februarja 2020. Zbor je gostila gostilna Lipot v Dobrovniku, pričel pa se je ob 11. uri. Skladno s statutom društva so člani potrdili finančno poročilo za poslovanje društva v letu 2019 in za zastopnika društva potrdili Dominika Zvera.

Po zaključenem občnem zboru je pri Lipotu sledilo kosilo in družabno srečanje za udeležence.


1-WWHD-30years_Logo_Color_EN_RGBjpg

Društvo Krvni bratje bo 23. aprila 2020 dopolnilo drugo leto delovanja. Od ustanovitve je priredilo nekaj odmevnih srečanj in kampov hemofilikov s poudarkom na izobraževanju in rekreaciji, udeležilo se je kongresa Evropskega konzorcija za hemofilijo (EHC) v Skopju/Severna Makedonija ter Evropskega združenja za hemofilijo in sorodne krvne motnje (EAHAD) v Den Haagu/Nizozemska in pripravilo program fizioterapije za hemofilike Pomurske regije.


PREDHODNE OBJAVE SPLETNEGA DNEVNIKA HAEMOPHAMICUS



Krvni bratje se borijo za socialno vključenost hemofilikov ter oseb z sorodnimi krvnimi motnjami in si prizadevajo za to, da bi država popravila napako iz preteklosti, ko so se skorajda vsi hemofiliki, ki so prejemali pripravke iz slovenske krvi, okužili s hepatitisom C in jim priznala vsaj simbolno odškodnino.

RB