Izvajanje fizioterapije na domu

V dneh, ko nam je izvajanje fizioterapije onemogočeno v zdravstvenih ustanovah ali zdraviliščih, bodisi zaradi pandemije koronavirusa ali kakšnih drugih razlogov, je za hemofilike pomembno, da vadbo izvajamo doma.

Društvo Krvni bratje je pripravilo izvajanje fizioterapije oz. vadbe na domu preko aplikacije, imenovane Physiotools. Aplikacijo si lahko vsakdo naloži na pametni telefon. Vaje posameznik prejme dnevno in jih s pomočjo aplikacije izvede. Za pravilno izvedbo skrbi videoanimacija posamezne vaje, uporabnik pa po izvedeni vaji označi, da je bila slednja opravljena. Aplikacija je na voljo tako za uporabnike operacijskih sistemov Android kot tudi iOS.

1-PhysioToolsjpg

Informacijsko orodje se uporablja za namen rehabilitacije, splošne fizioterapije, športa, rekreacije, izobraževanja, ergonomike, manualne terapije, ...

Ker posameznik samostojno večinoma manj zavzeto izvaja fizioterapijo, kot pod nadzorom fizioterapevta, je zato v dneh samoizolacije in omejitve gibanja na prostem zelo pomembno, da se na podoben način medsebojno spodbujamo in ostanemo v dobri fizični kondiciji, čeprav nam razmere v bivalnih prostorih tega navadno ne omogočajo najbolj.


PREDHODNE OBJAVE SPLETNEGA DNEVNIKA HAEMOPHAMICUS



Zato je v tem času tukaj in za nas preko aplikacije na voljo strokovna fizioterapevtka, Sandra Fabjan, ki izvaja fizioterapijo za hemofilike v Termah Vivat v Moravskih Toplicah, tokrat pa nas bo z dnevno dozo izbranih vaj, poslanih na naše pametne telefone, ohranjala v formi.

Za več informacij glede aplikacije in izvedbe vadbe na domu, kontaktirajte Društvo Krvni bratje na elektronski naslov krvnibratje@gmail.com ali pa telefonsko številko 041/671-088 (Dominik Zver).

IMG-2102jpg


Nedavna obvestila reprezentativnih organizacij hemofilikov v Sloveniji:

15. marec 2020
Društvo Krvni bratje: Do nadaljnega je fizioterpija za hemofilike v Termah Vivat v Moravskih Toplicah zaradi koronavirusa odpovedana.
_________________________
13. februar 2020
Društvo hemofilikov Slovenije: Fizioterapevtska obravnava hemofilikov na Ortopedski kliniki v Ljubljani (program FIHO) do naslednjega obvestila odpade.


RB